V budúcom roku pristúpi samospráva k rekonštrukcii Mestského úradu

29.12.2009 Snina

Budovu Mestského úradu (MsÚ) v Snine čaká začiatkom budúceho roka rekonštrukcia.
Celkové náklady na jej revitalizáciu by mali byť známe po ukončení verejného obstarávania, ktoré samospráva zrealizuje aj prostredníctvom elektronickej aukcie.
Objekt mestskej radnice bol daný do užívania asi pred 25 rokmi. \"Cez veľké hliníkové okná, ktoré sú zároveň značne zdeformované, dochádza k veľkému úniku tepla, pristúpime teda k ich výmene. Zároveň sa zateplia vonkajšie steny a vytvorí sa nová fasáda, \" uviedla pre TASR vedúca oddelenia výstavby, územného plánovania a stavebného poriadku MsÚ v Snine Lýdia Gičová. Ako dodala, nevyhnutné stavebné úpravy budú zamerané na nové oplechovanie strechy, výmenu výplňových konštrukcií, na loggiách sa umiestnia nové zábradlia a zrekonštruujú sa priestory pri vstupe do budovy. Celú investíciu bude mesto financovať z vlastných prostriedkov. Podľa Gičovej slov by sa mala modernizácia objektu začať realizovať už v priebehu februára 2010. Termínom, kedy by mali byť všetky práce ukončené, je 30. máj budúceho roka.
Stavebné spoločnosti na základe výzvy k podprahovej zákazke budú v prvom kole verejného obstarávania zasielať písomné cenové ponuky na zhotovenie stavebných prác. V druhom kole pristúpi samospráva k elektronickej aukcii, prostredníctvom ktorej budú môcť všetci súťažiaci postupujúci z prvého kola svoje cenové návrhy korigovať. Mesto následne podpíše zmluvu o dielo so spoločnosťou, ktorá predložila víťaznú ponuku.
 

Vyberte región